Golf Players

Alarmfase 1 Voor Verstappen En Red Bull Na Nieuwe Nederlaag | F1-Podcast



De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Zodoende liepen Norris én McLaren in op Verstappen en Red Bull in beide kampioenschappen. Het zorgt ervoor dat het alarmfase 1 is bij de Oostenrijkse renstal en de noodklok wordt ook al door Helmut Marko en Jos Verstappen geluid.

Maar Red Bull kan niet heel lang treuren, want de komende race staat alweer op het programma: de GP van Italië! Kan Verstappen daar terugslaan of wordt het een Italiaans feestje met Ferrari? Laat jullie mening maar horen, Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk!

►► Abonneer & 🔔 ► https://bit.ly/3z90nPj
📷 Instagram: https://www.instagram.com/Racingnews365/
🎬 TikTok: https://www.tiktok.com/@racingnews365
📘 Facebook: https://www.facebook.com/racingnews365/
🐦 Twitter: https://twitter.com/Racingnews365

#MaxVerstappen #F1 #Formule1 #rn365 #DutchGp

TIJDCODE:
0:00 Coureurs die WK-droom kunnen vergeten
4:44 Red Bull moet zich ernstig zorgen maken
9:01 Waarom stuurt de RB20 niet?
12:23 Red Bull heeft een serieus probleem nu
14:00 Piastri mist racepace
14:50 Coureurstitel ook op de wip op deze manier
20:30 Perez deed wat je van hem kan verwachten
23:49 ‘99% kans dat Sargeant wordt vervangen’
31:08 Haas zat zwaar in de problemen
35:40 RacingNews365 vragenronde
44:05 Terugblik voorspelling Dutch GP
46:30 Tijdschema GP Italië + het weer!
48:10 Wordt Ferrari de beste in Monza?
55:10 Virtueel rondje Monza met Tom!

40 Comments

  1. De afgang begon to Newey wegliep vanwege Horner's vermeende problemen met een medewerkster. Daarna nog een stel anderen die weggingen en toen was het binnen luttele maanden gebeurd met RB. De geruchtenmachine draait op volle toeren, maar een ding staat vast: de overgebleven technici kunnen het gewoon niet. De plotseloze opkomst van McLaren begon toen een topmedewerker van RB van plaats verwisselde. Geen toeval. Persoonlijk heb ik meer het idee dat de dood van Mateschitz het begin van het einde heeft ingeluid. De bonentellers binnen het bestuur van RB deelden de lakens uit en het resultaat is nu wel bekend.
    Ik concludeer het volgende: Max heeft niemand nodig. Hij doet wat hij wil, kijkt nog even de kat uit de boom maar zoals je mag begrijpen komt RB dit seizoen in geen geval terug. Een ding mag je vaststellen: Max is loyaal ten aanzien van RB. Vooralsnog laat hij ze niet in de steek. Ik denk dat een medebepalende lijn zou kunnen zijn is waar Newey terecht komt, of wil komen. De technici van RB hebben het niet langer in de hand. Als de dirigent weg is , valt het orkest uit elkaar. Lees: RB. Sinds Newy weg is is het mineur in het RB kamp. Veel mensen zijn vervangbaar dachten de bonentellers van RB. Nu, het is wel degelijk anders. Newey is gewoon onvervangbaar.

  2. Bestaat er ook een perspectief dat McLaren misschien RB voorbij is gegaan i.p.v. de onzin dat Horner/medewerkster weglopen van Newey de oorzaak is van Red Bull's "ellende"? Volgens mij eindigt Verstappen gewoon 2de gisteren. De lat wordt belachelijk hoog gelegd sinds de zegenreeksen van Verstappen. Natuurlijk stuurt de auto niet zoals hij wil, maar Verstappen is consistent genoeg om die 2de plek steeds te pakken. En Norris heeft maar 2 zeges dit seizoen Piastri is geen collega maar een concurrent. Dat bleek al eerder dit seizoen. Ik ben benieuwd hoe het management van McLaren dit na gisteren bekijkt. Ik heb nog steeds de indruk dat niet alle kaarten op Norris worden gezet daar.

  3. Alarm fase 1 is al een poosje het geval en naar mijn idee gaat dat bij RedBull ook niet meer goed komen komende jaren. Leuke tijd gehad tijd voor wat nieuws Max of overstappen of gewoon lekker stoppen en WEC gaan rijden.

  4. Als RBR wilt dat Verstappen kampioen wordt zullen ze echt updates moeten brengen die wel goed werken….
    Ik zei vandaag nog tegen aan kennis dat als RBR echt wilt dat Verstappen kampioen wordt dat ze Perez elke race aan paar rondjes voor het einde moeten binnen halen om er zo voor te zorgen dat Land niet het punt voor de snelste ronde krijgt…
    Ik zie het echt heel somber in… voor volgend jaar ook… hoop dat Max overstapt naar ander team want het is duidelijk dat RBR zonder Newey geen kampioensauto kan maken….

  5. Met de RB20 gaan ze het niet meer redden. Terug naar de RB19? Is dat überhaupt mogelijk? Die kennen ze door en door en hadden eind vorig seizoen nog een rijkelijke voorsprong. Die is er nu vast niet meer maar daar kan aan gewerkt worden.

  6. Dat heet IFR Tom. Instrument Flight Rules. Maar om op te stijgen en te landen heb je nog steeds bepaalde zicht nodig. Vooral als dat geen luchthaven is met de nodige elektronische hulpmiddelen om het IFR te ondersteunen. In een notendop…

  7. De hoogste snelheid van de speed trap door Pérez duidt er toch op dat RB juist niet teveel downforce hadden gekozen?

  8. Van een auto die aan het begin van het seizoen op rails lag naar een auto die nu op schaatsen staat.

    Dit is wellicht de grootste fuck up in de F1 geweest sinds vele vele vele jaren.

    Knap van McL dat ze de eigen auto goed doorgronden en deze op een wijze doorontwikkelen zonder dat de auto slechter te berijden wordt.

  9. Ik denk niet dat je aan "het aantal seconden verschil", als dat meer dan 10 is, veel kunt afleiden.
    Op een gegeven moment was Max alleen nog met de "gap behind" bezig (Leclerc) en niet meer met het bijhouden van Lando, omdat dat toch niet zou lukken.

  10. Sorry, maar de 1e 16 min gaat het alleen maar over "het verlies van Max/RedBull", is dit een RB365 podcast geworden of krijgen Norris en McLaren maar ook Leclerc de eer die ze verdienen??

  11. Misschien een rare gedachte, maar in 2/3 van een seizoen 40+ seconden inlopen op concurrent……je zou bijna niet koosjer gedachten krijgen.😅 M.a.w. het "stinkt" bijna naar de misdaad.
    Of 1 team heeft (uit zichzelf??) iets "illegaals" verwijderd en daardoor enorm aan performance ingeleverd of het andere team heeft de heilige graal "ontdekt" ….
    Iets dat te mooi is om waar te zijn is tenslotte ook vaak ………….
    Maar goed, mss kan één van de professionals er zijn licht over laten schijnen?!

  12. Ik denk Dat Max de spot weet te vinden wat nodig is om wereldkampioen te worden kijk naar zijn drive, Max slaapt niet is altijd bezig en denk dat ze heel veel data hebben verzameld op Zandvoort om de weg weer omhoog te vinden.

  13. Ik heb een foto gezien met Max, naar beneden kijkend, echt bedruppeld. Ik kan me voostellen dat hij overlegt: „ hoe kom ik uit dit contract! Max als beste coureur verdient een wagen die hem dat geeft wat hij wil. De RBi isgeen campioen wagen. Max verdient er een.

  14. Ik erger me eigen te pletter aan al dat gelul …Max heeft een bere race gereden met een bar en boos slechte wagen ronduit kut ,hij was echt niet meer bezig met Lando laat gaan en ben bezig met je banden en met wat achter je zit ik neem mijn pet af voor zijn rust kalmte en berusting het is wat het is …RB mag in hun handjes klappen als Max blijft …leegloop bij RB heeft zoveel schade toegebracht …maar vooral overlopen naar Lando ..

  15. De situatie bij RB wordt enigszins overdreven in de media. Nog altijd is Max structureel in staat podiums te rijden. Kijk je naar de de laatste twee races, dan pak je pole in Spa en had je zonder gridstraf gewoon kunnen winnen (Norris eindigt daar achter Max…). In Zandvoort pak je een Mclaren, en is alles in het voordeel van Norris. Weinig trainingstijd zorgde ervoor dat de goede setup die Norris direct te pakken had niet meer kon worden ingehaald, het circuit is hobbelig wat nadelig is voor RB en de wind hielp ook niet mee. Bovendien pakte de setup van Max negatief uit, dan mis je dus echt die twee vrije trainingen, overigens had Merc daar ook veel last van, die hadden anders ook veel sneller geweest. Als in Monza, waar bandenslijtage niet heel belangrijk is en er eigenlijk maar een setup mogelijk is, Norris weer met overmacht wint, dan zal het kampioenschap inderdaad erg lastig worden.

  16. Op welke wijze worden door FIA bijvoorbeeld de windtunnel-tijd en investeringsbudget gecontroleerd?

  17. Het maakt het alleen maar spannender dus wie zijn de watjes. Als max echt laat zien wat hij kan kan hij zelfs met een mindere auto zoals de redbull nu is de rest van de wedstrijden hoog eindigen.

  18. Alsof de wereld vergaat als Max Verstappen geen WK wint. Zijn team en hijzelf hebben meer dan genoeg steken laten vallen en hebben het aan grotendeels aan zichzelf te danken. "Hij gaat dit seizoen 20 van de 24 races winnen…" hoogmoed en arrogantie komt voor de val. Je krijgt wat je verdiend

  19. Ik zeg niet dat het voor Norris onmogelijk is of dat het niet spannend wordt, maar als hij er nog 9 wint dit seizoen evenaart hij meteen het record van Max van 10 overwinningen op een rij. Dat zou wel heel speciaal zijn. Zelfs Lewis won er nooit meer dan 5 achter elkaar.

Write A Comment