Golf Players

Pierre van Hooijdonk over Feyenoord, vrije trappen en Van Persie | Cor Potcast | S05E33



De man die menigmaal De Kuip en vele andere stadions in extase bracht strijkt neer bij ons in de studio van Comedyclub Haug. Pierre van Hooijdonk, de held van Thomas, kwam ons een lesje vrije trappen geven. Want zelfs tegenwoordig, als keeper bij Beek Vooruit, wil hij er nog weleens één in schieten.

Maar niet voordat we het met Fockert hadden over het vaderschap. Hoe is de eerste week? Trekt ‘ie het een beetje. We kunnen er niet aan voorbij even te benoemen hoe groot idolaat Verhaar was van Pi-Air en natuurlijk kiezen we weer een shutje en brengen we een ode aan de Adidas Predator.

Vrije trappen dan. Waar mik je op? Hoe belangrijk is het muurtje? Naast deze vragen gaat het ook over de veranderende rol van een vrijetrappennemer. Tot grote ergernis van Pierre staan er tegenwoordig vijf man rond de bal. Krijg je daar nou vertrouwen van? Ook de rol van keepers komt aan bod.

Een mooi gesprek met de voormalig spits van onder meer Feyenoord, Celtic en Oranje. Veel luisterplezier!

Het afsluitende nummer
Oasis – Don’t look back in anger https://www.youtube.com/watch?v=r8OipmKFDeM

De aanraders
Pi-Air: De documentaire Full Swing
https://www.netflix.com/title/81483353
Verhaar: Seizoen 1 van de SkyShowtime-serie Tulsa King
https://www.skyshowtime.com/nl/its-time-for/tulsa-king?lid=wycodr8y54th&market=nl&LoB=-sst&Channel=sea&Platform=gad&Mobj=acq&campaign_name=23q4herotulsaking&campaign_ID=71700000115853209&Placement_ID=na&Creative_ID=na&dispatch_id=na&datena&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwn7mwBhCiARIsAGoxjaJt8KWPphR7F2YhqzvixU9ElwQb9oReZATJtEtrXydkBSavI4DxrHoaAtIUEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Fock: Get yourself a Doela, hulp bij de bevalling
https://doula.nl/
Vriends: De Nederlandse serie Bodem
https://npo.nl/start/serie/bodem/seizoen-1/april_4

Social Media
Volg ons ook op Twitter en Instagram
Volg ook onze afspeellijst op Spotify

KNVB Shutje
In samenwerking met de KNVB gaan wij in aanloop naar Het Nationale Voetbalweekend op zoek naar het mooiste amateurshirt van Nederland. Wil jij een gooi doen? Mail dan naar corpotcast@gmail.com!

SkyShowtime
Net als Thomas verknocht raken aan het veelzijdige serie- en filmaanbod van SkyShowtime? Seizoen 1 van Tulsa King staat er nu op, seizoen 2 volgt. Neem nu een abonnement voor €6,99 per maand. Maandelijks opzegbaar!

7 mei is uitverkocht, maar 13 mei zijn we er ook!

Op 13 mei staan we weer in het Nieuwe Luxor! Vanwege het grote succes, onze chronische zelfoverschatting en het enthousiasme van ons publiek wagen we ons aan een heuse EK-special. De vorige theatershow nam Verhaar een vrije trap vanuit de zaal. Dit keer wordt het alleen maar grootser. Wil jij erbij zijn? Bestel je kaarten hier: https://www.luxortheater.nl/corpot

29 Comments

  1. Pierre wordt toch wel ten onrechte gehaat door veel mensen. Laatste tijd is hij echt heel goed te pruimen bij Studio Voetbal. Goede humor en zegt waar het op staat. Heeft ook gewoon wat te melden, wat bij de Afellays of Boulahrouzen van deze wereld nog wel eens ontbreekt. Topaflevering!

  2. Gefeliciteerd met Sophie, je word een prima vader. Net zo'n zenuw leijer als dat ik ben. Zorgt er juist voor dat je het snel oppakt en bij leert.

  3. Predator is Koeman, UEFA cup is Pi-Air alleen de warming up was al een genot om maar te kijken in de Kuip!

  4. Kurz gesägt, Pierre is en blijft een topper. Pierre, wij zoeken nog een scorende keeper. 😅 kan je ook gelijk Surinaams veteranen international worden 😅😅😅

  5. Zo zie je maar weer. Er wordt zo snel gejudged over jan en allemaal op tv. Pierre blijkt gewoon een sympathieke en relaxte gast als die in een andere setting is.

  6. Mooi om Pierre in deze hoedanigheid te zien, misschien leuk om volgende keer de shirts van de speler achter hangen.

  7. Hooijdonk een legende 😊😊😊
    Van Basten, bergkamp en van persie zijn legendes.
    Hooijdonk was een beperkte voetballer met een grote mond helaas

  8. Hi Bart, ik ben een trouwe luisteraar van de podcast. Een ietwat gekke vraag, want ik zie dat je een mooi klassiek horloge draagt. Ik was benieuwd wat voor horloge dit is?

  9. Gefeliciteerd Maarten! Ik luister doorgaans via de podcast naar elke aflevering, maar via deze weg wil ik graag laten weten dat het elke week echt genieten is. Ik ga altijd stuk! Lekker mannen! Misschien keer een vrouw uitnodigen en alle stigma's de wereld uit jassen 🙂 Keep it up!

Write A Comment