Golf Players

Goran Hajder: Zvezda i Partizan mogu samo zajednički do evroligaških licenci



Ovog petka u „Miljanovom korneru“ je Goran Hajder, košarkaški savetnik, analitičar i trener.

Emisija „Miljanov korner“ bavi se pričama o sportu – sa terena, van terena i oko njega. Vodi je Miljan Milićević, poznati sportski novinar i komentator. Gosti su uspešni sportisti, nekadašnji asovi i nove nade. Emituje se svakog petka u 21.00.

Instagram ► https://www.instagram.com/miljanov_korner_rs.sputnik/

1 Comment

  1. Bez gledanja emisije a na osnovu naslova, pitam se šta će Partizanu Zvezda za EL licencu? Čime je Zvezda zaslužuje?
    Pretpostavke:
    1. Ako oba tima dobiju licencu, čemu postojanje ABA lige? Prethodno je liga Srbije izgubila značaj a sada bi i ABA. Šta bi bio motiv Budućnosti i Cedeviti da ulažu, sponzorima da daju novac, da prave jake timove? Podsećam, ranije su Slovenija (Olimpija), Hrvatska (Cibona) i Srbija (Partizan) imali zagarantovano mesto u EL. A ABA ne daje 3 mesta, nego 2 i tako srpski klubovi mogu do dva mesta.
    2. Ako jedan tim dobije licencu, realno je Partizan favorit za to u odnosu na Zvezdu, onda će ABA i dalje imati neki smisao jer će dati još jednog EL-ša. Partizan, kao siguran učesnik EL ne bi morao da zapinje u ABA, mogao bi da kalkuliše, odmara igrače, i onda se postavlja i pitanje regularnosti lige.
    3. Ako nijedan tim ne dobije licencu, slede ulaganja za što jače timove i borba za EL kroz ABA, gde nije garant da će Partizan i Zvezda uzeti prva dva mesta. Imaju najveće šanse ali nije garant.

Write A Comment