Golf Players

DWYANE WADE Mİ PAUL PIERCE MI? NBA’in Absürt Tartışması! Haklı Olan Kim? I Yiğit Tezcan – NBA Exxtra



NBA Digitale YouTube kanalına hoş geldiniz. NBA Exxtra’nın yeni içeriğinde son gelen açıklamalarla yeniden alevlenen Dwyane Wade – Paul Pierce polemiğini Yiğit Tezcan değerlendirdi.

00:00 NBA Exxtra
01:30 Tartışma nasıl başladı?
06:18 Dwyane Wade’in takım arkadaşları
10:00 Paul Pierce’ın savunması
12:26 istatistikler ne söylüyor?
13:40 emeklilik sonrası
15:48 Dwyane Wade’in açıklaması
17:56 iki farklı oyuncu

#nbadigitale #yigittezcan #nba

ESPN’de yayınlanan NBA Countdown programında Jalen Rose, ikili arasında hangisinin daha iyi olduğu üzerine bir tartışma başlatıp Wade’in daha iyi olduğunu söylemişti. Bu tercihinin sebebi ise Wade’in daha çok All-NBA ve Savunma takımına seçilmesi, daha fazla maç kazanması ve daha fazla şampiyon olmasıydı.

O dönem ESPN’de yorumculuk yapan Pierce, Dwyane Wade ile ilgili bir soru üzerine, “Sorunun cevabı çok kolay, tereddütsüz cevaplayabilirim. Ben daha iyiyim. Ben 25 yaşındayken bana Shaq, LeBron ve Bosh gibi oyuncular verilseydi Rahat 5-6 şampiyonluk kazanırdım. Ben Wade’den daha iyi bir oyuncuyum.” demişti.

Geçtiğimiz günlerde Pierce, 4 yıl önceki bu mevzuyu yeniden alevlendirdi ve daha iyi takım arkadaşlarıyla daha çok yüzük kazanabileceğini bir kez daha vurguladı: ”Shaq, LeBron ve Bosh’u benimle aynı takıma koyarsanız, ben de şampiyonluk kazanamaz mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben, LeBron ve Bosh. Bir tane veya birden çok şampiyonluk kazanamaz mıyız?

Dwyane Wade ise katıldığı bir programda bu konuya ironik bir cevap verdi: ”Amerika’da kiralar çok pahalı ama ben kira ödemeden yaşıyorum. O yüzden istediği kadar konuşabilir, kira ödemeden yaşamak güzel.”

Boston Celtics efsanesi olan Paul Pierce; 19 sezonluk NBA kariyerinde 10 kez All-Star oldu, ayrıca 4 kez All-NBA takımlarına seçildi. Kariyerinde tek şampiyonluğuna Celtics ile 2008 yılında kazanan Pierce, Finaller MVP’si ödülünü de kazandı. Paul Pierce, 2021 yılında Hall of Fame’e seçildi.

Miami Heat efsanesi olan Dwyane Wade ise 16 sezonluk NBA kariyerinde 13 kez All-Star seçilirken 8 kez All-NBA takımlarına seçildi. 3 kez NBA şampiyonluğuna ulaşan Wade bunların hepsini Heat ile başardı (2006,2012,2013). 2006 şampiyonluğunda da Finaller MVP’si ödülünü kazandı. Wade, 2023 yılında Hall of Fame’e seçildi.

NBA Digitale, Türkiye’nin yepyeni bağımsız online NBA kanalı ve bir Sports Digitale projesidir.

🙏 NBA Digitale içerikleri sizler sayesinde var. Kesintisiz yayın için kanalımıza abone olmayı unutmayın!
👍 Videomuzu beğendiyseniz diğer videolarımıza da göz atabilirsiniz.

📱 #NBADigitale sosyal medya hesaplarımızı aşağıda yer alan bağlantılar aracılığı ile takip edebilirsiniz.

➡️ https://twitter.com/NBAdigitale

NBA Digitale, Türkiye’nin yepyeni bağımsız online NBA kanalı ve bir Sports Digitale projesidir.

26 Comments

  1. Top 10 tartışması süper olur. Özellikle currynin yeri , 3. Kişi kesin kareem mi yada kobe ilk 10a girer mi gibi tartışmaları dinlemeyi iple çekiyorum

  2. Wade tarihte en çok hakkı yenen oyunculardan biridir. Çok büyük bir alfa karakter ve yıldızdı. Beraber oynadığı yıllarda LeBron ve Kobe'ye kafa tutabilecek durumdaydı. Paul Pierce da büyük bir oyuncuydu ama Wade'in seviyesinde bile değil.

  3. Karşılaştırma serisi devam etmeli. Tartışacak çok isim var. Özellikle Lebron – Jordan ve Curry – Magic tartışmaları hep ilgi çekmiştir. En iyi 5 numara Shaq mı Kareem mi? Duncan en iyi 4 mü gibi pek çok tartışma var. Bu seride malzeme bol yani devamı kesin gelmeli.

  4. Wade pierce dan daha iyi. Ray allen kesinlikle ilk 75 oyuncusu değil, belki ilk 275. 2000 lerin en iyi shooting guard larını sıralasam, Kobe, Tmac, Iverson, Lebron, Wade derim herhalde.

  5. 8:20 Yanlış olmuş 2 şampiyonluk kazandılar. Miami Big3 büyük ölçüde Celtics Big3 yüzünden/sayesinde oluştu. Aslında çok aynı diyemeyiz sonuçta Allen, KG, Pierce kendi takımlarını zirveye çıkaramamış yıldızlar olarak primelarının sonunda 1 şampiyonluk ve 3-4 yıllık bir doğu dominasyonu elde ettiler. LeBron o 3 yılda 2 kere Boston'a takıldı. Wade 1 kez takıldı. Bir anlamda Celtics gibi bir duvarı aşmak için bir araya gelmeleri gerekti. Prime Wade, LeBron, Bosh bence maalesef KD'li Warriors'lara giden süper takımlar dönemine de zemin oluşturdu.

  6. Wade’in zayıf kadroyla Nowitzki’nin elinden aldığı ilk şampiyonluk aradaki mesafeyi çok açıyor.

  7. Paul Pierce kimdir wade yanında Boston Allen ve garden gelmeden önce Piercela Boston sürünüyordu.

  8. Yiğit Tezcan transferi harika olmuş. Ali ile yapılan NBA Game Time'ların sayısını azaltıp Deniz ile artırılan program sayısı sırasında abonelikten çıkmıştım. Ancak NBA Digitale o zamandan beri içerik ağını genişletti ve Deniz inadından vaz geçti, böyle giderse tekrar abone olacağım. Yiğit Tezcan , candır.

  9. Yiğit Tezcan candır gerisi heyecandır. yayın Kalitesi bozmadan devam ediyor.

  10. paul pierce icin bence dogru kiyaslama carmelo anthony. Ben wade in robin olduguna asla katilmiyorum, lebronu bir loser dan winner a ceviren . 2011 playoff larinda lebron yok olurken takimi tasiyan ve takim liderligini nerdese zorla lebrona atfeden kisi wade dir. Shaq doneminde ise shaq prime'indan baya baya uzakti. Wade in tek eksigi , belki de sakatliklarindan oturu sutunu cok gelistirememis olmasidir, ki o sakatliklar da kariyerinin kisa surmesine ve son zamanlarinin sonuk gecmesine neden olmustur

  11. Baba neyi tartışıyoruz ya? PP büyük topçuydu lakin adam Jordan ve Kobe'den sonra en büyük sg olarak görülüyor NBA'de. Ki gerçekten sakatlıktan döndükten sonra 30 küsürlük sayı attığı sezonda hakkı yenildi. olimpiyatlarda Kobe lebron dahil olduğu takımda en iyi oyuncu olup madalyayı aldırtmıştı. Açın izleyin arkadaşlar adamın sakatlıktan döndükten sonra olimpiyatlarda ne yaptığını. Ayrıca defans becerisini söylemiyorum bile. Adam sg pozisyonunda en çok block yapan oyuncu "NBA tarihinde." Bence yakın bile değiller PP ile.

  12. Elbette poul pierce…oyunu dahi iyi bilir yuruyerek adam gecer fundemantal olarak cok az nba oyuncusu o seviyeye cikabilir..

Write A Comment