Golf Players

Verstappen Spreekt Óp De Baan, Mercedes Vooral Daarbuiten | F1-Podcast



Sinds de oprichting van de Formule 1 als officiële wereldkampioenschap in 1950 won nooit iemand tien Grands Prix op rij, tot afgelopen weekend. Max Verstappen flikte het op Monza tijdens de Grand Prix van Italië. Hij was beide Ferrari coureurs én teamgenoot Checo Perez te snel af.

Wat zegt dit historische record over de Nederlander als coureur? Wat zegt dat over zijn team? Wat zegt dat over zijn concurrenten en wat zegt dat over dit tijdperk in Formule 1?

Er deden echter ook nog negentien andere coureurs mee op de Temple of Speed, en ook daaronder waren coureurs die hele mooie dingen lieten zien, toch Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk? Verstappen werd volop geprezen, maar lof was er ook voor Ferrari. Daarbij lijkt het dat Mercedes tegen een aantal zaken anders aankijkt dan de rest van de wereld.

Dit alles en nog veel meer bespreken Tom, Ruud & natuurlijk Joris in een frisse nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365!

►► Abonneer & 🔔 ► https://bit.ly/3z90nPj
📷 Instagram: https://www.instagram.com/Racingnews365/
🎬 TikTok: https://www.tiktok.com/@racingnews365
📘 Facebook: https://www.facebook.com/racingnews365/
🐦 Twitter: https://twitter.com/Racingnews365
➤ Volg Joris op:
➤ Instagram – @jorismosterdijk – https://bit.ly/3gDh4xl

#F1 #ItalianGP #Formule1 #MaxVerstappen #Podcast #RN365

Tijdcodes:

00:00 Abonneren is gratis!
01:04 Heb je ooit zo’n grote beker gezien?
01:57 Monza of Zandvoort welke was beter?
02:59 Leclerc & Sainz eindigden bijna in het grind
06:29: Is Monza een overrated?
08:21 Verschillende strategieën in Italië
08:49 Bij Ferrari moeten ze even goed praten
10:00 Joris zit lekker in de vakantiesfeer
10:45 Masterclass banden managen door Max
12:00 10 zeges op rij, Mercedes is zuur
13:42 Wat kan Max nog meer verbreken dit jaar?
14:58 Mercedes was lekker aan het zeiken
15:39 Wat waren de issues bij Max vlak voor de finish?
17:35 Waar moet Albon heen?
20:49 Hamilton 2 jaar langer door, goed voor de sport?
25:00 Is De FIA is inconsequent?
28:09 Sainz overvallen in Milaan
30:09 Wie is het beste team achter Red Bull?
31:58 Op Singapore kun je verrassen
32:17 Is de Formule 2 waardeloos?
36:22 RacingNews365 vragenronde!
36:57 Triviantvraag voor Ruud en Tom
38:32 Wanneer past je auto goed bij een circuit?
41:29 Waarom kozen coureurs niet voor softs?
42:48 Zijn straffen in F1 niet te licht?
46:50 De hoogste gridstraf ooit!
49:44 Waarom was de start procedure een chaos?
51:47 Was dit de snelste race ooit?
52:46 Terugblik voorspelling GP Italië

42 Comments

  1. Leuke podcast mannen, maar ff het gesprek wat meer leiden en antwoorden vragen zodat er minder op mekaar gewacht word of doormekaar heen gelult.

  2. Dat Joris zijn meisje niet laat zien vind ik goed. Ik val niet op vrouwen. Geef mij maar een lekkere vent 🏳‍🌈

  3. Denk even terug aan Niki Lauda; Hut ab! Kan Herr Toto een voorbeeld aan nemen.
    Tough piece of humble pie to swallow voor Merc, Toto en Lulu…irrelevant zijn op de baan waar het telt.

  4. Oh, dus de teamgenoten van Lewis waren zo veel beter dan die van Max en gooiden roet in het eten voor Lewis?

    Als teamgenoten Lewis zo in de weg hebben gezeten om lange reeksen met race overwinningen te behalen, dan verwijderen we die teamgenoten toch gewoon in een hypothetisch scenario?

    Langste reeks race overwinningen van Lewis zonder een teamgenoot is 10 (eind 2018 in combinatie met begin 2019). Max staat al op 15 intussen (won laatste race 2022 en zou de 2 race winsten van Perez gewonnen hebben want Max werd 2de in beide gevallen).

    15 > 10

    Doei Lewis.

  5. Nou, Saint draagt een Richard Mille. Dat zal zo tussen de 250 en de 300 K liggen. Daarom laat ik 'm altijd thuis in de safe liggen.

  6. Vraag aan de experts van RN365: ik heb de indruk dat Lewis regelmati bij iemand naar binnen rijdt, en het altijd zo doet dat hij er nauwelijks last van heeft. Bedriegt m'n gevoel me? Het aantal keren dat hij 5 seconden straf kreeg, in vergelijking met andere coureurs, zou een goede indicatie kunnen zijn. Hebben jullie die stat.?

  7. Leuk die Toto Wolff , toen zij alles wonen was ieder record belangrijk en speciaal , zij kunnen nog steeds het verlies niet bekropen en het feit dat zij zelf zo slecht zijn geworden .

  8. Heey toto sponsors,, Ik heb voor Lawson VS Yuki tijdens de race geen geld gekregen omdat Yuki een dns had. Dan vind ik dat Tom geen punt verdient voor de langzaamste snelheid tijdens de race ivm de zelfde reden 😉

  9. Heren vraag: kan Lewis eigenlijk wel goed/normaal inhalen? Hij won voorheen namelijk vaak als hijzelf voorop lag of wanneer zijn teamgenoot aan de kant moest

  10. Dat ze op 3 verschillende banden moeten kwalificeren en minder banden krijgen is op zich leuk. Alleen zorgt het er nu voor dat er feitelijk niemand meer is die de rode band gaat gebruiken tijdens de race. Minder strategische opties dus. Ik vind het zo geen vooruitgang.

  11. (28:44) Ferrari is gesponsord door Richard Mille, dus Carlos had waarschijnlijk geen horloge van 5-50k om z'n pols, maar een horloge die richting de €300.000 gaat. McLaren wordt trouwens ook gesponsord door Richard Mille, dus het is geen toeval dat Lando en Carlos het slachtoffer zijn van die overvallen. Niet te vergeten dat Charles Leclerc ook al is overvallen. Ik zou niet verbaasd opkijken als Oscar Pastri de volgende is…

  12. Mercedes moet niet zeuren maar een betere auto maken, want toen hun zo dominant waren werden hier en daar nog zeges door andere teams, zoals Red Bull gepakt.
    Waar is Mercedes nu, niet eens in de buurt van een overwinning. Toto en Hamilton zijn Diva's die niet tegen hun verlies kunnen!

  13. Leclerc sneller dan Sainz, ik dacht van niet; met DRS wel maar zonder? Sainz heeft al het werk moeten doen, en heeft het m.i. volledig verdiend.

  14. Vinden jullie niet dat je meer straf moet krijgen voor iemand de auto de vernieling in rijden,dan van de track gaan en voordeel pakken,allebij 5 sec.niet eerlijk

  15. Toto Wolff… we kunnen het beter niet meer over hem hebben denk ik. Als Niki Lauda er nog was geweest en lekker bij mercedes de boel rustig had gehouden, fijn bakjes koffie drinken met Helmut Marko, dan was dit nooit zo mis gegaan met Toto. Hij mist Niki enorm denk ik, en wordt nu ook niet meer tegengesproken/koest gehouden vrees ik.

  16. vanaf je 33e over je piek heen/minder snel? denk het niet, wat is Alonso aan het doen dan? En wat te denken van een 34 jarige Ayrton Senna, was die ook aan het inkakken dan bij Williams? Lewis kan nog wel ff mee op topspeed

  17. terug komt op dat van de penatly van richard verschoor. in australie was dat ook al het geval met carlos saiz en ze hadden er dan al wat aan kunnen doen maar zoals gewoonlijk is er niks aan gedaan groote rotzooi bij de fia maar dat ben ik zeker de laatste jaren wel gewend van ze

  18. Hamilton heeft het geluk gehad 2x in een kampioensteam te mogen aantreden, dus niet te hoeven bouwen.
    Een uitstekende coureur, maar zeker geen GOAT.
    Bij McLaren in de 7 F1 seizoenen totaal 1x wereldkampioen en 22 overwinningen.
    Bij Mercedes in de eerste 7 F1 seizoenen 73 overwinningen en 6x wereldkampioen.
    Om aan te geven hoe belangrijk die lange dominante periode voor Hamilton was.
    Schumacher heeft 2x (Benneton en Ferrari) een kampioensteam moeten opbouwen.
    In mijn beleving is dat veel indrukwekkender. En Max declasseert Hamilton op dit moment op alle fronten (vergelijk resultaten beide heren 25 jaar oud of na de eerste 9 F1 seizoenen). Ik zie Verstappen helaas niet tot zijn 40ste F1 rijden, maar anders was Hamilton ook qua 103 overwinningen gepasseerd tegen die tijd.

  19. Hamilton won toen hij 25 was 3 races. Verstappen staat op 16 (4 vorig jaar en 12 dit jaar en nog 2 grand prix te gaan voordat hij op 30 sep 26 wordt). Max is een beest en laten we die Engelsen en in ieder geval Wolff even wakker schudden. Wat nu gebeurt is op die leeftijd mega uitzonderlijk.

  20. als het gaat regenen in Singapore is de kans niet zo groot dat ze dan alle race ronden gaan rijden het is een van de minst of de minst snelste. meestal in droge omstandig heden zonder saftycar heeft de race tijd al een lengte van ongeveer 1:45.

  21. Die wikipedia opmerking van Toto was debiel en overbodig. Die man heeft er gewoon geen lol meer in. Misschien tijd voor een andere carriere. Zelfs sky sports is helemaal om mbt Verstappen en dat was van de lange adem.

  22. Onder de gordel vond ik het racen van de Ferrari coureurs niet. Hard op de limiet racen Tom!😊

  23. Tom: @29:47 "dat is er om vragen" ??? Wat is dat voor onzin ! Als iemand dat mooi vindt moet hij/zij daar mee kunnen lopen en een ander moet er met z'n tengels vanaf blijven !! Dus als vrouwen in een kort rokje lopen "vragen ze er ook om" ? Want dat is dezelfde vergelijking. Echt een belachelijk statement dat je dat "goedkeurt". Zoiets moet keihard worden afgekeurd door jullie ! Wat een slappe bak zeg !

  24. Ik ben zo blij voor sainz zo verdiend om dit jaar op het podium te komen .en ik zou graag toto en Hamilton een vaatje zout geven ..Kanonne

  25. Alpha Tauri (toen het nog Toro Rosso heette) was ook ooit een opleidingsteam waar jonge talenten werden gestald als opstap naar het grote Red Bull. Bijvoorbeeld Max Verstappen destijds.

    Alpha Tauri koos nog niet zo lang geleden echter voor Nyck de Vries als “ervaren” coureur in plaats van een jong talent en daar heb ik Tom niet over horen klagen (integendeel zelfs).. typisch gevalletje ‘naar eigen parochie preken’.

Write A Comment