Golf Players

Rijstijl ‘Waanzinnige’ Verstappen Laat Zich Niet Kopiëren | F1-Podcast



Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk hebben echter op elke vraag, hoe moeilijk ook, altijd wel een antwoord. Voor de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 is dat natuurlijk bijzonder goed nieuws, want zo kletsen ze de tijd weer lekker vlot vol.

Bijvoorbeeld over het weekendformat dat wel of niet zijn intrede doet tijdens de GP van Azerbeidzjan. Moeten we het format met twee kwalificaties toejuichen of zijn er nog betere varianten op te bedenken?

►► Abonneer & 🔔 ► https://bit.ly/3z90nPj
📷 Instagram: https://www.instagram.com/Racingnews365/
Facebook: https://www.facebook.com/racingnews365/
🐦 Twitter: https://twitter.com/Racingnews365

#podcast #formule1 #maxverstappen

Tijdcode:
0:00 Abonneren is gratis
4:14 Wordt Bakoe een ‘walk in the park’?
12:12 Wel of geen nieuw format? Hoe ziet een ideaal F1-weekend eruit?
19:01 Heeft Daniel Ricciardo kans bij AlphaTauri?
23:29 Wat kunnen we verwachten van Nyck de Vries?
25:29 Zwaardere straffen voor overtreden Budgetcap?
29:13 Wie zien we volgend jaar in de AlphaTauri?
31:26 Banden wisselen met rode vlag oneerlijk?
36:26 Waarom kopiëren coureurs niet de rijstijl van Max Verstappen?
40:36 Viaplay Tijdschema
41:17 Voorspelling GP Azerbeidzjan
43:06 Favorieten bij de bookmakers

34 Comments

  1. Bij de vraag over rode vlaggen.
    Ik zou zeggen. Bandenwissel mag mits je je pitsbox inrijdt en daarna weer aansluit in het rijtje. Dat kan je dus een paar plekken kosten (of veel als er al ronden achter een SC gereden is).
    Moet dan alleen wel ruimte zijn voor de teams die de pitbox dicht bij de uitgang hebben voor zoiets.
    Tevens , om chaos als in Australie te voorkomen, uitsluitend rolling starts doen na rode vlaggen en SC's. Gewoon achter de SC weer de baan op en na dat ene rondje vliegende start. Bandentemperatuur zal allicht wat beter zijn dan als ze eerst na de langzame ronde moeten stoppen tot iedereen is opgesteld.

  2. Je kan het niet voorspellen, lek bandje kan een hoop veranderen. O, sprintrace, F1 rent achteruit. Het is dat Max zo goed is, anders volg ik het niet meer. Als kind met mijn vader begonnen, nu 68 en hield nog steeds van F1. Niet van Australié, zeker niet van sprintraces. Max als super intelligente jonge vent denkt als ik. Max zou well eens te vroeg kunnen stoppen en O dat stomme Viaplay! Betalen voor tv, hoe dom is dat. En zeker Tom praat uit zijn portemonnee. Ik volg dit niet meer hier.

  3. Tom, je bent t toch niet eens met wat damon hill over max zei… grrr

  4. denk dat waar t geld overschreden is juridisch van belang zijn. daar kan fia natuurlijk beleid op maken

  5. Ik ben het niet eens met de heren. Sprint races in welke versie dan ook verwateren de echte race. Ik ben niet van mening dat meer beter is, kwaliteit boven kwantiteit

  6. need, dat maakt t juist spannend.. (over die strategische bandenwissel tijdens rode vlag)

  7. eerlijk gezegd over dit format, ik hoef nou zaterdag niet te kijken, de kwalificatie voor de race word vrijdag al gereden, en dan zondag de race. en dan kan ik zaterdag voor me zelf indelen.

  8. max 1 perez 2 russel 3 maar ik hoop net als ruud alonso op 3, voor mijn part zelfs op 2.

  9. mijn suggestie om het weekend spannender te maken:

    4 wagens op de grid voor 5-10 rondes, beste 2 gaan door naar de volgende ronde,
    herhaal tot de laatste 4 en dan gewoon start opstelling bepalen op basis van ronde tijd zoals normaal.

  10. Ik hoor Lewis het nog zeggen . " it s a marathon and not a sprint " . Toto reageert met " totally agree Lewis "
    Restart met mega fuck up.
    In your face Lewis .

  11. De eindeloze kritiek op Lewis is wel stuitend. Komop. De man was bijna wereldkampioen als rookie met Alonso als team genoot.

  12. Eerlijk gezegd maar ik me niet eens meer zorgen om Ferrari. Als ze het eens goed doen dan rijdt Sainz hem wel weer ergens er af. Ik maak me eerder zorgen om Mercedes. Ik denk echt dat zij het snel veel beter kunnen gaan doen

  13. Lekker simpel gedacht van Tom betreft de lange weekenden. Het gaat niet alleen om de coureurs. Zoals Max in 2019 al zei, het gaat vooral ook om de monteurs die altijd langer op locatie aanwezig moeten zijn. En die krijgen toch wel iets minder betaald denk ik zo. Lange race weekenden + een langer kalender is funest. 2019 interview met Max:

    ,,Ik ben het niet eens met 22 races in een jaar", zei Verstappen tegen Autosport. ,,Ik vind dat we de beste circuits eruit moeten nemen. Ik snap dat ze geld willen verdienen, maar we moeten ook rekening houden met de monteurs. Zij arriveren op maandag of dinsdag en bouwen alles op, terwijl de grote bazen op zaterdag komen en misschien nog even tussendoor naar huis vliegen. Voor hen is het geen probleem. Zij kunnen makkelijk 30 races doen, want ze zijn maar drie dagen per raceweekend weg."

    Verstappen heeft vooral te doen met de monteurs. ,,Voor de meeste mensen duurt een raceweekend vijf of zes dagen en dan klaag ik nog niets eens namens ons", verwijst hij naar de coureurs. ,,De monteurs kunnen alvast een echtscheiding aanvragen, als het meer races worden."

    Echt, ik begin me behoorlijk te irriteren aan alle gedachteloze uitspraken van Tom.

  14. 17:10 Ruud, dat heet "agile". Veranderen om het veranderen en vooral niet van tevoren nadenken over de consequenties.

  15. Waarom hoor ik niemand over het feit dat de eerste kwalificatie waarschijnlijk voor het grootste gedeelte van de kalender gereden gaat worden op tijdstippen dat half Europa aan het werk is? Dat ik de training mis is nog niet zo erg, maar straks missen we dus bijna elke kwalificatie van de hoofdrace…

  16. Over dat de overtreding budgetcap door Red Bull vanwege een houtje-touwtje foutje 😉 zou zijn… dat vind ik te gemakkelijk. Alle teams werden in het voorafgaande jaar in staat gesteld te droogoefenen met de FIA. En Red Bull heeft daar geen gebruik van gemaakt. En dat is prima, maar als je dan wel over het budget heen gaat, had je dat foutje dus kunnen voorkomen. Dat is hun keuze geweest, en niets anders.

  17. Het zou regelmatig en duidelijk moeten zijn. Om de week een race was gewoon goed.

  18. Sprint weekend gaat naar dat team wat zijn voorbereiding het beste heeft gedaan. Probleem is dat auto na begin kwalificatie niet meer mag worden aangepast

  19. Als we weer bij Baku racen denk ik juist terug aan de clash tussen Seb en Hamilton

  20. Ik hoor jullie over de rijstijl van Max Verstappen praten. Tom zegt dat dat komt doordat pa Verstappen er zoveel tijd in heeft gestoken. Ik kan daar gedeeltelijk in mee gaan. Maar het is ook echt wel een groot deel talent dat Max vanaf zijn geboorte heeft. Je hebt dat of je hebt dat niet. Max heeft dat. Anderen hebben iets minder talent. Diego Maradonna, Johan Cruijff, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sven Kramer, Epke Zonderland en nog meer sporters die extreem goed in hun sport zijn/waren hebben hun uitzonderlijke prestaties niet alleen kunnen leveren door extreem veel te trainen. Ze hebben ook extreem veel meer talent. Daar mogen wij als kijkers van genieten. Laten we ook genieten van Max' races die er nog aan zitten te komen. Max kan net zoals Sven Kramer vlakke rondetijden afleveren. Of, zoals Tom regelmatig zegt, koersen naar de overwinning. En weer winnen ze een wedstrijd. Naast hun talent hebben ze ook de kunde om totaal geen last van druk te ervaren. Al die wedstrijden die Sven Kramen 'eventjes' heeft gewonnen. Al die wedstrijden die Max Verstappen 'eventjes' heeft gewonnen. Al die wedstrijden die Epke Zonderland 'eventjes' heeft gewonnen. Al die wedstrijden waarin hele goede voetballers (of andere teamsporters) hun elftal 'eventjes' naar een hoger niveau hebben getild. Stuk voor stuk sporters met meer dan alleen maar vlieguren. Is Max beter dan Hamilton? Ja. Waarom? Max heeft zijn eerste kampioenschap gehaald met een auto die op papier iets minder goed was dan de Mercedes van Hamliton. Vorig jaar doordat RedBull al zoveel beter was dan de rest. Nu zijn ze alleen maar uitgelopen.

  21. Just sayin dat Lewis zijn brake magic had uitgezet maar per ongeluk aan had gezet bij het opschakelen. Alsnog een fout van hem, maar door de locatie van de brake magic en het feit dat hij het niet vergeten is maakt het minder erg dan hier wordt gezegd.

Write A Comment