Golf Players

‘Bij Ajax is het standaard gezeik met de spelersbus’ | Cor Potcast



Strak, nat en kort gemaaid. Dat is hoe we het het liefste hebben. Sorry Arno, we weten hoe je denkt, maar het gaat bij ons over de grasmatten van de stadions in Nederland. En niet alleen de grasmatten komen aan bod, nee, vandaag maken we een tourtje langs alle facetten van het stadion die wij als voetballers meemaken.

We beginnen echter met een rondje vakantie voor Verhaar. Hij blijkt het niet helemaal te hebben met de zon. Beter te zeggen, helemaal niet. Fockert blijkt het tegenovergestelde te zijn van Jan Joost van Gangelen en op deze manier zijn we weer helemaal bijgepraat.

We vinden het daarnaast belangrijk om deze aflevering aandacht te schenken aan hoe je omgaat als er iemand in je omgeving kanker krijgt. We merken als voetballers, als mannen, dat er amper over gepraat wordt. En dat is een vaker voorkomend probleem. Weet jij ook niet precies hoe je daarmee moet omgaan, of wat je precies kan zeggen. De websites https://kanker.nl en https://kanker.nl/naasten kunnen je helpen. Deze sites zijn mede mogelijk gemaakt door KWF.

Het hoofdonderwerp dan, stadions. Er is een route die de spelers afleggen. Die begint bij de spelersbus, naar de kleedkamer, langs de catacomben en eindigt op het veld. Wat is fijn? Wat is minder fijn? En zijn er trucjes om je meer ‘thuis’ te voelen? Het gaat van de beruchte ArenA-bocht tot een hard kerntje bij Telstar. Prima aflevering dus!

Veel luisterplezier!

Het afsluitende nummer van deze week is Ballad of a thin man van Bob Dylan! https://www.youtube.com/watch?v=we37yX3zpKA
Tot de volgende!

De aanraders
Fock: De NPO-serie Rutger en de nationalisten
https://www.npo3.nl/rutger-en-de-nationalisten/09-05-2023/POW_05652734
Vriends: De strandtent Pele Surf Shack in Hoek van Holland

Home


Verhaar: De film I’m not there over Bob Dylan
https://www.vprogids.nl/cinema/films/film~3225753~i-m-not-there~.html

Donderdag 24 augustus gaan we, in samenwerking met Haagsch College, het Oude Luxor in Rotterdam in om vooruit te kijken naar het voetbalseizoen! Kaartjes kopen kan hierrrrr!
https://www.luxortheater.nl/programma/6162/De_Grote_Vooruitblik_op_het_Seizoen/De_Cor_Potcast_LIVE

Kleedkamer 1
De eerste digitale kleedkamer ter wereld. De plek om input te geven voor afleveringen, de plek waar twee keer per week een extra mini-aflevering beschikbaar komt en de plek waar je de mogelijkheid hebt om samen te komen met trouwe luisteraars. Af en toe een column van Fockert, een achter de schermen fotootje van Vriends en Verhaar op speeddial. Kost wat wisselgeld, maar dan heb je ook wat! Lid worden? https://www.levellr.com/communities/corpotcast

Social Media
Volg ons ook op Twitter en Instagram
Volg ook onze afspeellijst op Spotify

16 Comments

  1. Ga zelf bijna elke week naar ajax thuis en uitwedstrijden maar stoor me totaal niet aan het feit dat jullie wat vaker over feyenoord praten dan over bijvoorbeeld ajax. Lijkt me niet meer dan normaal met fockert, die er jaren heeft gespeeld en verhaar die fan is van de club. Geniet alsnog enorm van jullie verhalen.

  2. Lekker naar Scandinavië gaan Verhaar. Vooral de kustlijn tussen Göteborg en Noorwegen/Oslo is top.

  3. Bij Feyenoord idd hiërarchie bij de festiviteiten, maar Rasmussen en Troost waren wel heel nadrukkelijk op de voorgrond voor spelers die bij elkaar opgeteld niet meer dan 500 minuten hebben gemaakt 😂

  4. Bij Chelsea hingen ze de kapstokken van de kapstokken 40cm lager als Peter Couch langskwam, zodat hij niet kon zitten. Ook zat het tactiekbord daar achter de deur verstopt, waardoor de trainer nooit aan iedereen tegelijk kon uitleggen.

  5. Om even aan te haken met het verhaal van de Manchester kleedkamers: Ik ben ooit naar Liverpool geweest en heb een rondleiding door Anfield gevolgd. De gids vertelde hoe ze expres ervoor hadden gezorgd dat uitspelers in de kleedkamer niet lekker met de rug tegen de muur kunnen zitten omdat ze ruimte tussen de muur en het zitje hebben gelaten, ook dat ze de uit-kleedkamer zo slecht mogelijk geïsoleerd hebben zodat ze geen teambespreking kunnen doen omdat het publiek te luidruchtig is en dat de lampen in de kleedkamer zo flauw mogelijk zijn zodat het contrast met de stadionlampen tijdens een avondwedstrijd zo groot mogelijk is waardoor de uit-spelers tijd nodig hebben om aan het licht te wennen aan het begin van de wedstrijd.

    Deze aflevering was heel mooi om te horen hoe spelers zich daar dus eigenlijk niet helemaal bewust van zijn wat voor psychologische spelletjes er bij sommige clubs worden gespeeld.

  6. Over op de voorgrond treden, qua stafleden heb je bij Newcastle assistent trainer Jason Tindall. Ik hoop dat Verhaar dit volgend jaar gaat doen bij Excelsior

  7. Dat gesprek over de dood en dat mannen daar meer moeite mee hebben is naar mijn mening meer Nederlands ding. Naar mijn ervaring wordt dit in Italie en Spanje en ook in Azie veel meer bespreekbaar gemaakt.

  8. Nac Breda vinden jullie toch wel een goeie sfeer. Mooie club. Leuke podcast weer boys. Beter dan vorige week 😅😊

  9. Vind Verhaar soms echt nep, dan begint die een verhaal en noemt die niet man en paard. Ga dan niet in een podcast zitten. Dit is het afgelopen jaar al meerdere malen voorgekomen. Zeg gewoon dat je Rasmussen, Troost en Kasanwierijo een rare kwast vind, je beschuldigd ze niet van een moord.

  10. Op het laatst toch even PSV genoemt en daar dan zijn we rond. Vond ik wel grappig 😅.
    Leuke uitzending weer!

Write A Comment