Golf Players

Bijzonder! Wij speelden de 18 van The Links Valley!



In Ermelo ligt sinds 2018 een 9 holes golfbaan die je ook als 18 holes kan spelen, de reversible Links Valley. Wij speelden de 18 holes tijdens de maandbeker in april.

👇 PRIJSVRAAG 👇

Wil jij kans maken op twee greenfees voor deze golfbaan? Doe dan mee aan de prijsvraag!

1. Bekijk en like de video.
2. Abonneer je op ons kanaal (want alleen dan maak je kans op de greenfees)!
3. Beantwoord de vraag die we in de video stellen en geef je antwoord in een reactie onder de video!

Let op! De winnaar maken we bekend rond 12 april onder de reacties van de video!
———————————————————————
Abonneer hier op het YouTube kanaal van GOLF.NL: https://www.youtube.com/channel/UC3EjJ-GKxxTSxang0YnhJuQ?sub_confirmation=1

GOLF.NL is dé online community voor golfers in Nederland en is het officiële platform van de Nederlandse Golf Federatie. Dit is de plek waar je moet zijn voor inspiratie en motivatie. Je vindt hier het laatste golfnieuws, clubs & banen om te gaan spelen, kom je te weten welke equipement bij jou past en krijg je leerzame instructievideo’s te zien. Wij nemen de beginnende en gevorderde golfer bij de hand.

Volg GOLF.NL ook op:
• Facebook: http://www.facebook.com/golfnl
• Twitter: http://www.twitter.com/golfnl
• Instagram: http://www.instagram.com/golfnl
• Website: http://www.golf.nl
• Download onze app: http://www.golf.nl/app

40 Comments

  1. Drempels verlagen, kosten driving range, andere spelvormen, clinics voor teams van andere sporten (bijv uitje)

  2. Als aller eerst was het een top video! Om meer jongeren aan het golfen te krijgen moet het wel dicht bij scholen zitten en scholen een keer uitnodigen als klassa uitje want heel veel kinderen denken ik ga niet golfen want ik ben niet bejaard maar dan komen ze er achter dat het ook leuk is voor de jeugd. En voor jeugd de prijs nog iets aantrekkelijker maken want het is natuurlijk wel een bak geld wat je moet uitgeven. Groet Wout

  3. Enige manier om meer jongeren naar de golfbaan te krijgen is om het niet zo achterlijk duur te maken allemaal👋🏻

  4. Sowieso alle clubs motiveren om mee te doen aan de NGF 'First Date' womens pilot! Meer jonge vrouwen op de baan. Zelf als jonge vrouw zou ik dat echt leuk vinden 😃
    Dit zelfde principe kan natuurlijk ook voor de jeugd georganiseerd worden. Een gezellige dag met leeftijdsgenoten op de baan om te ervaren of je golfen leuk vind⛳️

  5. Leuke video, om meer jongeren naar de golfbaan te krijgen zorg dan voor een competitief element. Je speelt nu tegen jezelf om je eigen handicap te verbeteren, maar mijn tip zou zijn om meer met matchplay te gaan werken. Maak jongeren vertrouwd met golf door laagdrempelig par 3 matchplay toernooien aan te bieden om ze vertrouwd te laten worden met golf. (Ik ben zelf bijvoorbeeld begonnen bij een pitch en putt baan). Zorg hierbij voor een actieve verbinding met middelbare scholen waarbij bijvoorbeeld een middelbare scholen competitie een idee kan zijn om ze daadwerkelijk via school naar de baan te krijgen.

  6. Leuke vlog.
    Om meer jongeren naar de golfsport te krijgen zou ik sportverenigingen uitnodigen voor clinics (met vriendenteams, de vereniging of de vrijwilligers van de vereniging) om zo kennis te maken met de baan en de sport.
    Combineer dat met aantrekkelijke wedstrijden zoals een rondje speedgolf, 6 holes in de avond of enkel wedstrijden voor bepaalde leeftijdsgroepen. Niet enkel het conventionele maar ook een keertje nachtgolf of enkel wedstrijd driving range met doelen. Korte wedstrijdjes en laagdrempelig

  7. Zorg voor vlot spelende banen, dus korte uitdagende holes, meer op 9 holes en introduceer en stimuleer korte spelelementen. Kortom: zorg dat golf sneller en korter wordt. Maar ook diversiteit in greenfees en abonnementsvormen.

  8. Geef jeugd meer inspraak binnen de golfclub. Eigen commissie, zelf wedstrijden organiseren etc.
    Nu veelal de senioren ("oudjes") die alles bepalen

  9. Mooie baan! Door thema dagen te organiseren voor de kleintjes (Denk aan voetgolf, breng je kind naar de baan dag) is de drempel een stuk lager en kan je ze alvast enthousiast maken voor de sport. Voor de wat oudere doelgroep is toch het geld een flinke drempel om greenfee's en clubs aan te schaffen, wanneer je greenfee's goedkoop aanbied inclusief de huur van clubs zou het al een stuk laagdrempeliger zijn en komen ze ook vaker terug. Bij lokale scholen golfclinics aanbieden tijdens de gymles is ook een een mooie manier om kinderen in contact te laten komen met de sport!

  10. Leuke vlog bijzonder om de baan van bovenaf te bekijken. Beide kanten gespeeld inderdaad uitdagend. Schoolklassen op speelse manier kennis laten maken met golf. B.v. putten tussen 2 tee door en op de driving range oefeningen te doen. En als dan de slag lukt willen ze dat allemaal proberen 😉 Mvrgr.Jannet

  11. Zorg voor materiaal en goede pro’s. Laat de kinderen gratis spelen het eerste jaar met lesprogramma en gebruik clubs. Daarna laag tarief. Zo snel mogelijk mee laten doen met wedstrijden. Als ze er lol in krijgen gaat de rest van zelf. Ouder kind wedstrijdjes zijn de leuksten! Ermelo is een echt een prachtige baan. Een aanrader voor iedereen.

  12. Leuk duo jullie twee en wat heeft lisa toch een mooie lach 🙂 meer jongeren naar golfbaan , maak golfbanen met 3 lussen van 6 holes zodat je 6,12 of 18 holes kunt spelen ..heb je kinderen of weinig tijd in weekend of avond dan doe je toch gewoon 6 holes in een uurtje bijv ! En senioren kunnen evt 12 holes doen ..iedereen blij ..en ja ook gewoon 18 kan natuurlijk ook ..ga vooral door met de filmpjes en hopelijk mag ik greenfees winnen 💪⛳️🏌🏿

  13. Weer een mooie baan van Frank en leuke vlog van jullie. Wat maakt dat de jeugd gaat golfen…… Zorg voor een hipper, vlotter, sneller, moderner en minder elitair imago. Dit niet alleen in woorden en beeldvorming maar ook in daadwerkelijke uitvoering. M.i. draagt het baanontwerp en speelmogelijkheden van 'The Links Valley' hier zeker aan bij.

  14. Ik zou denken iets vergelijkbaars met tennis en hockey: een serie van dagen met les voor een kleine bijdrage, en dan een club (+putter) ter beschikking stellen die ze mogen houden. Dan zijn de 1e hobbels genomen (het is even niet loeiduur en ze hebben al materiaal). En dat kenbaar maken op scholen.

  15. Toegankelijk maken voor jeugd. Scholierensport doen. Maandbeker voor jongeren, ouder kind toernooi enz.
    Clinics van goeie golfers en topspelers

  16. Prachtige baan, leuke vlog. Heb vorig jaar ook mogen spelen met de leading courses wedstrijd (21 punten eerste 9, 13 punten tweede 9).

    Om antwoord te geven op je vraag:
    Toegankelijker maken = scholen gratis naar de driving range voor clinics.
    Kinderopvang op zaterdagmiddag/zondagmiddag, met les voor de kids, als de ouders 9 holes spelen.
    Kinderen gratis par-3 laten spelen.
    Jeugdtees in de baan (onder 8, onder 12, onder 16); die heeft de links valley volgens mij niet?
    Familie lidmaatschappen, familie wedstrijden, etc.

    Om maar wat te noemen.

  17. Wat ben je enthousiast Lisa, ik denk dat jongeren graag komen als de kleding wat hipper wordt (zie Lisa) en als er veel leuke dingen, wedstrijdjes en feestjes worden georganiseerd voor jongeren.
    Het stigma van bejaarden, duur, kakkineus, geen sport maar spelletje en strenge kledingvoorschriften moet eraf.
    Meer lol, meer jongeren.

  18. Leuke vloog en zo te zien een hele mooie en uitdagende baan. Maak het leuker door niet al te streng zijn op de baan. Regel leuke wedstrijdjes waar iedereen een klein prijs kan winnen. Als volwassen leuker op de kinderen reageren zoals leuk dat je er ben en wees geduldig.

  19. Ik zou eindexamen klassen en studenten voor een lage prijs laten kennismaken met golf op de Pitch&Putt banen of par 3 routes. Deze kosten minder tijd (zijn ook goedkoper) De overstap naar grotere banen maak je makkelijker wanneer je t een leuk spel vind. Belangrijk is ook de vriendelijke en open houding van bestaande leden naar nieuwe leden. Organisatie van laagdrempelige toernooien kunnen hier ook bij helpen. Golf kost best veel tijd, jongeren willen ook ander dingen doen die tijd kosten, vandaar mijn suggestie om kort & krachtige lessen / wedstrijden / fun toernooien te organiseren.

  20. Weer een leuke vlog met Niels en Lisa, top! Tja, hoe krijgen we meer jeugd aan het golfen. Dit soort vlogs helpt sowieso. Dus blijven maken. Bij kinderen is het spelen met vriendjes en vriendinnen belangrijk. Geef die paar jeugdspelers die er zijn alle ruimte om hun vriendjes en vriendinnen mee te nemen. Leuke uitdagende oefenfaciliteiten of par 3 baan waar ze lekker kunnen rommelen, aangepaste wedstrijdvormen (max 9 holes, mulligans, mexicaan scramble, etc.).
    Voor als ze iets ouder. zijn speciale inloopwedstrijd voor jongeren met muziek op de driving range, na afloop op maat gemaakte drank en hapjes, eigen hoek waar ze kunnen zitten (hangen). Etc.etc.
    Succes met de volgende vlogs!

  21. Alleeeerst moeten we af van alleen les voor jeugd in het weekend. Maak van golf echt een sport en train 2x per week en loop in het weekend een baantje met de jeugd. Alleen les gaat namelijk vervelen. Spelen in de baan vindt uiteindelijk iedereen het leukst.

    Om golf aantrekkelijk te maken voor jeugd moet het toegankelijker worden. Speciaal lidmaatschap én geen extra kosten voor ballen als je gaat trainen. Overigens vind ik betalen voor ballen op de drivingrange sowieso een belachelijk idee. Dit maakt de sport duurder dan nodig en is voor veel mensen een reden om minder te oefenen en houd anderen tegen om aan golf te beginnen.

    Ik ben zelf een startende Golfinstructeur en denk dat als we het golf een kans willen geven voor de toekomst we ook meer structuur moeten brengen in het aanbod van lesgeven. Ik ben voorstander van het systeem “operationgolf36” dat de basis is in Amerika. Veel betere opbouw van kleine afstanden naar grotere afstanden en de kans op succesbeleving is groter. Daarnaast kun je doordeweeks trainen aan de verbeterpunt waar men tegenaan liep in de baan. De grote weerstand zit hem in de commerciële exploitatie kosten van de golfclubs die dit systeem niet graag zin zitten omdat het hen derving van greenfee kost.

    Met sportieve groet,
    Freddy

  22. Golf is een mooi spel, maar het ligt vaak ook op een plek waar jongeren niet vaak komen. Daar ligt, denk ik, de eerste uitdaging. Hoewel wij het gras en de wandeling heerlijk vinden, moet je misschien eerst wel het spel als spel ontdekken. Dat kan laagdrempelig ook gebeuren door dingen als een soort straat-golf waarbij je bijvoorbeeld op het schoolplein aan de gang gaat. Daarbij kun je dan ook de moeilijkheidsgraad zo interessant maken als je zelf wilt, of zoals het plein, de straat, de markt tussen de cafe's of het sportveld toelaat. Zodra je de bal een paar keer lekker raakt, wordt alles leuker. Dan kun je een volgende challenge neerzetten. Misschien zelfs wel met wat simpele prijzen, om daarmee dan toch op een driving range uit te komen en uiteindelijk bij een putting green. Een combinatie met een hashtag challenge op Instagram of via Snapchat is ook een leuke optie om juist de combinatie te maken tussen golf en de dingen die ze nu constant doen.
    Het belangrijkste is wel dat we niet proberen om hen uit hun leefwereld naar de baan te halen, maar vooral ook om het spel naar hun leefwereld te brengen. De baan komt dan vanzelf.

  23. Leuke baan en ga ik deze baan zeker een keer spelen.
    De pro's welke les geven op een baan moeten meer met de gymleraren op de scholen samen werken om de jongens en meisjes enthousiast te maken voor het golfen.

  24. Maak voor jongeren een teamsport van golf. Texas scramble is een goede team vorm. Dat stable gedoe komt later wel

  25. Beproeft concept voor meer jeugd op de golfbaan: golfsixes !! Deel de baan op in 3x 3 holes en speel per gewonnen trio. blijft spannend en 3x kans om te winnen. voor de winnaar per 3 holes een mooie polsband en nagenoeg iedereen met een trots gevoel huiswaarts. Werkt overigens ook voor volwassenen.

  26. Ziet er inderdaad zeer uitdagend uit 🙂. Om de jeugd te trekken zul je meer interactie uit de app wereld met baan moeten integreren. Denk aan het toevoegen van layers op een app, interactieve spel elementen of alternatieve scenario's. Zoiets zag ik laatst op de drivingrange met toepassingen van Inrange waarbij direct balvlucht op schermen naast de afslag te zien zijn, maar waarbij je hele andere spellen kunt verzinnen en onderling spelletjes kunt spelen om punten.

  27. Wat als je nou eens niet te dure 10 ritten kaarten voor 9 holes maakt voor jongeren waardoor ze laagdrempelig kunnen spelen?
    Groetjes Marja

  28. Ik heb de Links Valley al een paar keer met mijn zus gespeeld die daar lid is. De particuliere baan, ernaast, is ook superleuk om te spelen. Zeker als de heide bloeit en als je ze dan allebei speelt, dan doe je ook 18 holes 😁

  29. Leuke vlog!
    Om meer jongeren op de golfbaan te krijgen zal je het aantrekkelijker en laagdrempeliger moeten maken.
    Clinics via scholen (wordt volgens mij ook al wel gedaan), maar denk ook aan golfclubs lenen of huren bij de golfclub.

    Kijk voor jeugd waarvan de ouders niet golfen, of er mensen zijn binnen je club die als een soort "mentor" die kinderen mee kan nemen de baan in als daar interesse voor is.
    Ik zie best veel jeugd die leuk meedoet met de trainingen, maar die eigenlijk verder de baan niet in gaan omdat hun ouders niet golfen. En dat is jammer, want al doende leert men.

    En zorg dat ze zich welkom voelen (maar dat geldt wat mij betreft voor alle (nieuwe) leden).

  30. Het uitrusten van de drivingrange met (bv Inrange-apparatuur of vergelijkbare systemen) geeft, naast het ondersteunen van lessen, met het oefenen én spelen van virtuele rondes het gevoel van "gamen". Speel net zoveel holes als je wilt, maak het competitief en op deze manier voor de prijs van een emmertje ballen, aantrekkelijk voor de jeugd.

  31. Links Valley, wat mooie baan! Nu twee keer gelopen zowel 'zuid' als 'noord'. Flinke hoogteverschillen geven de baan een fraai uitdagend, bijna buitenlands karakter!
    Meer jongeren op de golfbanen. Volgens mij een drietraps raket.
    1. Kosten: zorg voor goedkopere tarieven voor jongeren. Stel daarbij tevens een aantal clubs gratis of tegen laag tarief beschikbaar. Gratis driving range ballen en speciale prijzen voor lesjes met visuele ondersteuning door bijv. trackman.. Wellicht dat naast de golfverenigingen zelf ook de NGF budget kan vrijmaken met als doel meer jongeren aan te trekken.
    2. Campagne: bedenk een aansprekende campagne gericht op jongeren. Er zijn tegenwoordig vele social media marketing bedrijven met jonge creatives met vast goede ideen. Korte aantrekkelijke filmpjes/vlogs bij voorkeur met influencers of andere figuren die jongeren aanspreken. Maak voor verspreiding gebruik van de social media kanalen waar jongeren op zitten, insta, tiktok etc..
    3. Spelvorm: keep it simple. Als startpunt zal een meer onderling competitie element de jongeren meer aanspreken. Dit ipv het 'ingewikkelde' stableford. Kleine onderlinge toernooitjes waarbij jongeren als team tegen elkaar spelen. Er zijn maar heel weinig sporten waarbij je feitelijk geen tegenstander hebt behalve de baan. Dat is gewoon even wennen.
    Succes !

  32. Leuk! Lijkt me een prachtige baan om een keer te spelen. Jongeren aan het golfen krijgen? Goede vraag. Ik denk dat het begint met kennismaken, bv via scholen en als ze dan interesse hebben wellicht specifieke evenementen (en spelvormen) voor jongeren.

  33. Vooral gratis/hele goedkope greenfee. Dit zorgt ervoor dat iedereen op jonge leeftijd kan kijken of het iets voor hem/haar is. Mis dat echt bij veel golfclubs

  34. Leuke vlog en uitnodigend om er zelf ook eens te gaan spelen. Om meer jeugd naar de baan te trekken is het van belang om korte spelletjes te ontwikkelen die snel te leren moet zijn en waar een echt competitie-element in verstopt moet zijn. Maak een rangschikking en mogelijkheden tot promotie naar een hoger niveau. Door het spel kort te houden blijven ze geconcentreerd en geboeid. Gebruik muziek en maak er een soort feestje van. Fun All the way. Gebruik ook heel actief tiktok en insta en cast live the games. Het zien maakt nieuwsgierig en werf op die manier de jeugd richting de baan… 7:46

  35. Super leuke vlog!! Om meer jeugd naar de baan te trekken is t misschien een idee om aantrekkelijke aanbiedingen te maken voor jeugd spelers zoals prijsverlaging, bv studentenkorting.

  36. meer jeugd enthousiast maken voor het golfen? mijn idee is schrijf alle golfleden aan met de slogan ga met oma en opa of pa en ma golfen ipv. midget golfen. Geef de kinderen of kleinkinderen een paar gratis lessen samen met hun familie en de golfclubs zullen een grote toeloop krijgen van onze jeugd.

  37. Mooi om jullie te zien spelen op de Links Valley! Om meer jeugd te krijgen moeten de prijzen omlaag, in het begin de spullen aanbieden en het elitaire image eraf halen. Maak het toegankelijk voor een spijkerbroek en een T-shirt, iets minder hangen aan stil, stil, stil.

Write A Comment