Golf Players

Golf Instructie: Joost Luiten chipt met zijn handen andersom!



Chippen is best moeilijk, zeker wanneer je de yips hebt. Dat zorgt voor een soort schrikbeweging waarmee je geen controle meer hebt. Joost had hier veel last van maar heeft een manier gevonden om controle terug te pakken. Is dit iets voor jou? Laat het weten in de comments.

Met dank aan golfbaan ‘The Track, Meydan Golf’ managed by Troon Golf.
———————————————————————
Abonneer hier op het YouTube kanaal van GOLF.NL: https://www.youtube.com/channel/UC3EjJ-GKxxTSxang0YnhJuQ?sub_confirmation=1

GOLF.NL is dé online community voor golfers in Nederland en is het officiële platform van de Nederlandse Golf Federatie. Dit is de plek waar je moet zijn voor inspiratie en motivatie. Je vindt hier het laatste golfnieuws, clubs & banen om te gaan spelen, kom je te weten welke equipement bij jou past en krijg je leerzame instructievideo’s te zien. Wij nemen de beginnende en gevorderde golfer bij de hand.

Volg GOLF.NL ook op:
• Facebook: http://www.facebook.com/golfnl
• Twitter: http://www.twitter.com/golfnl
• Instagram: http://www.instagram.com/golfnl
• Website: http://www.golf.nl
• Download onze app: http://www.golf.nl/app

7 Comments

  1. Waarom los je het probleem niet op ipv een excuus truck te verzinnen.
    Het is een kwestie van mentale training. Waarom zou je anderen n probleem oplossing voor jouw probleem willen aandragen. Sorry ik vind dit n rare bedoeling daar je nu het probleem alleen maar versterkt. Wat als je dadelijk de yips krijgt met de nieuwe methode.
    Het is n kwestie van vertrouwen kweken en niet denken. Geef je onderbewustzijn een (1) duidelijke instructie en visualiseer die.

  2. Geweldige tip Joost. Ik heb veel last van Jipp bij het putten. Bij het chippen heb ik dit probleem niet. Nu ik dit zie,zal ik het ook bij het chippen proberen.
    Wel jammer om reacties te lezen dat men dit onzin vindt en dat je hierop mentaal moet trainen. Zij kennem het probleem niet dat JIPP reflexen onbewust en onvoorspelbaar optreden. Ik worstel er al jaren mee en dit is de eerste oplossing. Denk je wel!

Write A Comment