EQUIPMENT

Trainingbird. Nieuwe slimme traiing instructie golf app. De voordelen voor golf coaches.

#golfapp #golfinstructieapp #golftrainingapp
Trainingbird | De makkelijke golftraining instructie app om onder begeleiding zelfstandig te oefenen
Eindelijk een betaalbare in-ear golfinstructie app om zelf effectief te oefenen. Je oefent altijd onder begeleiding en je boekt daardoor gegarandeerd meer vooruitgang en consistentie. Doe je oren in en volg gewoon de korte instructies. Herhaal de oefening zo vaak mogelijk om je hersen- en spiergeheugen te verbeteren.
Download deze slimme golftraining instructie App om beter te oefenen voor slechts € 2,95 per maand of € 29,95 per jaar dus 2 maanden gratis!

Mijn naam is John Gieles. Ik ben 74 jaar en speel nu handicap 14 en ik maak mede door Trainingbird nog steeds progressie. Ik heb veel sporten beoefend met redelijk succes. Toen ik 7 jaar geleden ging golfen viel mij direct op dat er in deze miljoenen business geen eenvoudige, effectieve en betaalbare tool is waarmee zowel beginnende als meer gevorderde golfers ook zelfstandig op de goede manier kunnen oefenen. Dat leidt er toe dat zij zichzelf in veel gevallen bewegingen aanleren die later weer afgeleerd moeten worden. Uit de bewegingsleer is echter bekend dat bewegingen afleren vele malen moeilijker is dan een nieuwe beweging aanleren. Het is daarom van groot belang dat beginnende, maar ook gevorderde golfers, het simpelweg ballen slaan, vanaf nu kunnen vervangen door het altijd met begeleiding oefenen.

Dingen onderzoeken en waar mogelijk innoveren is een beetje mijn tweede natuur. Daarmee won ik in het verleden reeds een Small Bussiness Innovatieprijs. In dit gevaal besloot ik om samen met 2 zeer ervaren golf coaches een in ear golf training app te gaan ontwikkelen, die het mogelijk maakt om altijd met de begeleiding van een coach te kunnen oefenen.

Tot nu toe hebben we meer dan 100 instructievideo’s opgenomen en er zullen er nog vele volgen, ook op verzoek. In tegenstelling tot de duizenden video’s op YouTube, geven wij geen lange mondelinge uitleg, maar concrete instructies om de oefeningen zelfstandig op de goede manier uit te kunnen voeren. Van de grote golforganisaties, die heel positief waren over de app, konden wij helaas geen openlijke steun verwachten, omdat zij vreesden daarmee mogelijk hun golfprofessionals te benadelen. Wij zijn daar niet zo bang voor, omdat uit onderzoek blijkt dat naarmate de vaardigheid van de speler toeneemt, de behoefte aan lessen ook toeneemt.

Maar…..om toch aan de zorg van de golforganisaties tegemoet te komen, stellen wij de app gratis ter beschikking aan alle golfcoaches. Als zij de app gebruiken wordt hun naam in de app opgenomen in de lijst van golf coaches en kunnen zij zich zowel regionaal als landelijk profileren. Zij kunnen met de app extra inkomsten genereren door het afsluiten van abonnementen voor lange afstandscoaching. Spelers kunnen namelijk van zich zelf tijdens het trainen, thuis of op de baan, een korte opname maken en deze video wordt dan in de app op geslagen. De coach kan vervolgens inloggen in de app en deze video van commentaar en nieuwe aanwijzingen voorzien. Ook kan hij zijn speler vragen om voor de volgende les alvast een bepaalde oefening met de begeleiding van de app voor te bereiden.
Het is namelijk onze ervaring dat een golfles die door de speler is voorbereid succesvoller verloopt dan een niet voorbereide golfles. In een les die door de speler is voorbereid, zal zijn zelfvertrouwen door de complimenten van zijn coach immers eerder toenemen, dan afnemen. De kans dat hij na een golfles slechter speelt wordt daarmee verkleind en dat is weer gunstig voor het imago van golflessen in het algemeen.

Tenslotte, mocht volgens de golf coach een bepaalde oefening in de app ontbreken, kan hij zelf een oefening uploaden die dan in de app van zijn spelers verschijnt. Zo kan iedere golfcoach zijn spelers helpen om door op de goede manier te oefenen meer progressie te maken.